8623 sz. közút Fő utca és Iváni utca – aszfaltozási munkálatok

Hírek

Tisztelt Lakosok!

A Magyar Közút Zrt 2023.szeptember 4-én (hétfőn) és 5-én (kedden) aszfaltozási munkálatokat (kopóréteg elhelyezése) fog végezni Újkér településen a 8623 sz. közút Fő utca és Iváni utca szakaszán.

A munkálatok idejére a Magyar Közút kérte az érintett szakaszról a buszok elterelését, mely érinti helyközi járatokat, iskolabuszokat és a dolgozói járatokat.

Kimaradó megállóhelyek:

  • Újkér, Béke utca
  • Újkér, Templom (Iváni utca)

 Legközelebbi megállóhelyek:

  • Újkér ABC (Felszopori utca)
  • Újkér Községháza (Soproni utca 84-es Főút mentén)

Levelünkhez csatoljuk a Volánbusz tájékoztatóját, de szolgáltató honlapján (https://www.volanbusz.hu/hu/hirek/hir/41390) és az érintett buszvárókban olvasható tájékoztató. Az iskolabuszok tekintetében az Iskolák részéről, a dolgozói buszok tekintetében pedig a munkaadók részéről történik az érintettek pontos kiértesítése.

Ingatlanokból gépjárművel ki,- és bejárás:

Magyar Közút tájékoztatása alapján munkák miatt félpályás lezárásra és váltakozó irányú forgalomterelésre lehet számítani. A munkálatok alatt az ingatlanokból gépjárművel a ki és bejárás megoldott lesz, de várakozások, torlódások várhatóak, így hosszabb menetidőre is készülni kell. 2023.09.04-én (hétfőn) az aszfaltozási munkálatok tervezett kezdési időpontja reggel 8:00. Amennyiben szükséges a gépjárművekkel történő folyamatos közlekedés, kérjük a tisztelt lakosságot, hogy a parkolásáról az érintett szakasz elkerülésével gondoskodni szíveskedjenek.

Hulladékszállítás:

Amennyiben 2023.09.05-én (kedden) a munkálatok miatt az érintett szakaszon, vagy a szakaszról elérhető többi utcában STKH nem tudja a hulladékedényeket üríteni, akkor a következő héten az edény mellé zsákban kihelyezett hulladékot is elszállítják.

Az elvégzett felújítást követően a teljesen megújult útszakasz a biztonságosabb közlekedést fogják szolgálni.

Köszönjük a lakosság türelmét és megértését.

Újkér, 2023. augusztus 31.

Tisztelettel:

Sulyok Balázs József s.k.
polgármester