Újkér TOP Plusz 3.3.1. nyitó Sajtóközlemény

Hirdetmény, Hírek

Újkér TOP Plusz 3.3.1. nyitó Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

„Óvoda és tálalókonyha felújítása, korszerűsítése Újkér településen”

  1. június

Újkér Község Önkormányzata a TOP_PLUSZ-3.3.1-21 Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése felhívás keretében valósítja meg  az „Óvoda és tálalókonyha felújítása, korszerűsítése Újkér településen” című TOP_PLUSZ-3.3.1-21-GM1-2022-00017 azonosító számú projektet.

Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Vármegye Közgyűlés elnökének támogató szavazatával a megyei területfejlesztési keretből (Területi- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz) Újkér Község Önkormányzata 132, 71 millió Ft uniós, vissza nem térítendő támogatást kapott a „TOP_PLUSZ-3.3.1-21” kódszámú, „Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése” elnevezésű pályázati konstrukció keretében.

A projekt átfogó célja, hogy az önkormányzat továbbfejlessze a gyerekek számára a napközbeni elhelyezést biztosító óvodai intézmények által nyújtott szolgáltatások minőségét, fejlessze az infrastruktúrát. Ennek folyományaként az Újkéri Mocorgó Óvodában az óvodaépület és tálalókonyha (tornaszoba kivételével) belső felújítására, valamint kerítés építésére kerül sor. A felújítás keretében minden helyiségben aljzatcsere történik, korszerűsítésre kerül a villamos hálózat, és az épületgépészet, álmennyezet kerül minden helyiségbe, nyílászárók és burkolatok cseréje történik. Fontos eleme a fejlesztésnek az energiafelhasználás csökkentése, így megújulnak a külső nyílászárók, az épület aljzata lépésálló hőszigetelést kap, valamint az épület tetejére napelemek kerülnek kihelyezésre.

A projekt keretében fizikai aktivitásra építő programok infrastrukturális hátterének kialakítására is sor kerül a térkövezés által. Illetve egy fedett kerékpártároló is kialakításra kerül.

A megvalósuló tevékenységek célja, hogy az esélyegyenlőség elvét szem előtt tartva csökkentsék a hozzáférhetőség területi különbségeit, megteremtsék az egységes környezet és a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeit, biztosítva legyen a minőségi szolgáltatásokhoz való hozzáférés.

Projekt tervezett fizikai befejezése: 2025.05.31.

Elnyert támogatási összeg: 132 706 097 forint

A projektről bővebb információt a https://ujker.hu/ovoda-es-talalokonyha-felujitasa-korszerusitese-ujker-telepulesen/ oldalon olvashatnak.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz, Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz program keretében valósul meg. Konzorciumi partner a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzati Hivatal.

További információ kérhető:

Újkér Község Önkormányzata Telefonszám: +36-99-533-016
E-mail: onkormanyzat@ujker.hu

Németh Zoltán, elnök Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzat Telefonszám: 96/522-201;
E-mail: elnoki.titkarsag@gyms.hu